Section 16.15.10 Transportation. http://www.co.wasatch.ut.us/code/Wasatch_County_Code/Title_16/15/10.html

Chapter 16.15 JBOZ JORDANELLE BASIN OVERLAY ZONE

Section 16.15.10 Transportation.

(1) Interpretation. Transportation corridors are designated areas that are outlined on the Jordanelle Master Plan Map, and will establish a framework for the
consistent linkage of transportation facilities. They are a much broader concept that a mere road system. They include such things as public trails which are
continuous from one development to the next on all sides of the development, and create an ability to walk to anywhere in the Jordanelle Basin and shall join
with existing trails for that purpose. They shall also include pull-out areas for busses and shuttles and loading areas within commercial areas. All plans
submitted will be compared with the existing roads and trails in other developments to determine that they are compatible therewith. Some roads may, with
County approval, be relocated provided they are consistent with the goals of the plan.

(2) Trails. Planned trails within a development must connect to trails planned in the adjoining developments on all sides of the property, and be kept open to
the public for non-motorized travel, at reasonable times. This shall not preclude the closing of trails for short periods of time for maintenance, or setting hours
of operation during daylight hours only, if so posted. This includes trails that are located within any gated communities. The trail plan for each development
must be submitted and be approved by the Wasatch County Planning Office and be a part of the Preliminary and Final approval for such development;

(3) Roads. Planned roads within a development must connect to roads planned in the adjoining development, and be kept open to the public at all times, unless
special approval is granted by the County Legislative Body to allow a gated community, which shall be discouraged unless topography dictates that this
development could not reasonably provide a connection to another development or public facility.

(4) Retaining Walls. No retaining wall shall exceed ten (10) feet in height without a step or horizontal break of at least three (3) feet. However, the Planning
Commission may, on a limited basis, approve walls without the three (3) foot break, only if the developer can show that the appearance of the retaining wall,
without the required three (3) foot steps can be mitigated. Timber retaining walls are discouraged. Retaining wall material shall be colored to blend with the
environment.

(5) Pull-outs. All developments shall plan for pull-out areas for busses and small buildings for school children to seek shelter from the weather while waiting
for their bus.

(6) Loading Areas. All commercial areas shall include sufficient loading areas to prevent any double-parking of vehicles while loading or unloading.

(7) Access Control. All access control standards are contained in the plan as well as the General Access and Parking Standards.
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